سالم پروتئین

جستجو
Close this search box.
جستجو
Close this search box.

گوشت گوسفند بهتر است یا گوساله؟

برای بررسی و تفاوت این دو گوشت و پاسخ به سوال گوشت گوسفند بهتر است یا گوشت گوساله با ما در ادامه این مقاله همراه باشید. در ابتدا تفاوت ظاهری را با هم بررسی می‌کنیم و در یک تصویر آن دو را به شما نمایش خواهیم داد تا در هنگام خرید با یک نگاه گوشت گوسفندی و گوساله را با هم تشخیص دهید.

بررسی طعم گوشت گوسفندی و گاو

هر دو گوشت دارای چربی بوده و از نظر طعم و مزه به میزان درصد چربی با هم تفاوت دارند. گوشت گوسفندی به نسبت گوشت گاو چربی بیشتری دارد. ،به عنوان مثال اگر گوشت گوساله بد پخته شود حالت لاستیکی به خود می‌گیرد و اگر گوشت گوسفند زیاد پخته شود ممکن است سفت و جیر شود.

  • رنگ: گوشت گوسفندی رنگ مایل به صورتی و روشن تر و گوشت گوساله سرخ و تیره تر است.
  • بافت : گوشت گوساله بافتی سفت تر ولی گوشت گوسفندی بافت نرم تر لطیف تر دارد.
  • چربی : گوشت گوسفندی دارای چربی بیشتر و گوشت گوساله چربی کمتری دارد. گوشت بره (گوسفنده نر جوان)  دارای چربی کمتر به نصبت گوشت گوسفند بوده و گوشت لذیذتری دارد.

ارزش غذایی گوشت گوساله و گوسفند

ارزش غذایی گوشت گوسفند و گوساله ممکن است بسته به شرایط تغذیه‌ای سن دام یا محیط زندگی حیوان تفاوت داشته باشد.

گوشت گوسفند نسبت به گوشت گاو انرژی و ارزش غذایی و کالری بیشتری دارد. ۱۰۰ گرم گوشت گوساله به طور متوسط ۱۵۰  کالری دارد و در حالی که ۱۰۰ گرم گوشت گوسفندی حاوی ۲۵۰ کالری است.

اما این به این معنی نیستش که گوشت گوسفندی را نباید مصرف کنیم. شاید توسعه شود کسانی که مشکلات سلامتی مانند چاقی اضافه وزن بیماری‌های قلبی عروقی و کلسترول بالا دارند گوشت گوساله را بیشتر از گوشت گوسفند مصرف کنند.

بررسی میزان چربی گوساله و گاو

به طور معمول گوشت گوسفندی چربی اشباع و غیر اشباع بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد. در حالی که محتوای چربی غیر اشباع مفید مانند امگا ۶ از گوشت گاو بیشتر است.

به همین دلیل به دلیل میزان بالای چربی اشباع شده گوشت گوسفندی را می‌بایست با احتیاط مصرف کرد.

گوشی گوسفندی را می‌توان حدود ۱۰۰ گرم یک یا دو بار در هفته به طور متناوب با گوشت گوساله مصرف کرد.

به طور متوسط گوشت گاو حاوی ۳/۸ گرم چربی است در حالی که گوشت گوسفند حاوی ۱۷ گرم چربی می‌باشد.

مصرف گوشت گوساله برای چه افرادی مناسب است؟

گوشت گوساله برای افرادی که در حال رشد و تحرک بالا دارند و بدن آنها دارای سوخت و ساز و به طور کلی بدنشان متابولیسم بالایی دارد توصیه کرد.  همچنین در دوران بارداری، یائسگی و برای ورزش توصیه می‌شود.

آهن گوشت گوساله بیشتر است یا گاو

آهن گوشت گوساله از گوشت گاو بیشتر است. در ۱۰۰ میلی‌گرم گوشت گوساله۳ میلی‌گرم آهن وجود دارد در گوشت گوسفند ۱.۵۴ میلی‌گرم آهن وجود دارد.

بافت سلولی گوسفندی نرم و لطیف و گوساله ضخیم و عضلانی است و گوشت گوساله کالری کمتری نسبت به گوشت گوسفندی دارد
و از نظر رنگ ،گوشت گوسفندی صورتی و گوشت گوساله قرمز تیره می‌باشد
کیفیت گوشت گوساله بهتر است یا گوشت گوسفندی؟
با توجه به مطالبی که راجع به مزایا و نوع بافت گوشت ها بیان کردیم کیفیت گوشت سالم و مرغوب ارتباط مستقیمی با خوراک دام دارد. و این سوال مطرح است که آیا در طبیعت و علف‌زار تغذیه شده  و یا در مکان های پرورشی و صنعتی؟

خواص گوشت گوسفندی

گوشت گوسفندی دارای طبع گرم و تر است و جز اقلام پرمصرف در سبد غذاهای ایرانی است.
این گوشت که جزء گوشت های پرمصرف نیز می‌باشد شامل خاصیت های فراوانی است. از جمله: آهن، کلسیم، پروتئین و سلنیوم، مواد مغذی مورد نیاز بدن و گروهای ویتامین B و B6, B12 که برای اعصاب و زیبایی پوست و مو مهم است را دارا می‌باشد.
از مهمترین مزایای گوشت گوسفندی می توان به جلوگیری از سرطان، کم خونی، کاهش وزن و درمان افسردگی ،اشاره کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فروش ویژه